Negen politieke partijen gaan strijden voor zetels in Altena

4 januari 2022, 17:41


Lokaal Nieuws

ALTENA – De deadline is verstreken. Tot 20 december konden nieuwe politieke partijen zich met hun naam laten registreren bij de gemeente Altena om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

In totaal zijn er negen politieke partijen die zich gemeld hebben bij de gemeente Altena. Dat zijn de zittende partijen CDA, AltenaLokaal, SGP, ChristenUnie, Progressief Altena en VVD. Raadslid Pauline van den Tol, die in 2018 een zetel bemachtigde namens Burgerstem Altena, keert zover nu bekend niet terug.

In Altena staan straks meerdere nieuwe partijen op de lijst. Henno Timmermans uit Veen is een van de initiatiefnemers van de Vrije Volkspartij Altena. Hij was eerder politiek actief voor de Aalburgse Alliantie binnen de voormalige gemeente Aalburg. Hart voor Vrijheid, voorheen Lijst30, doet in meerdere gemeenten mee aan de verkiezingen. Begin dit jaar deed de partij mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. Willem Engel, criticaster van het coronabeleid, stond toen op de tweede plaats van de kandidatenlijst van deze partij. Ook Jezus Leeft van Joop van Ooijen uit Giessenburg dingt mee. Team Griffie van de gemeente Altena laat weten begin februari af te wachten voor een definitief overzicht, wanneer de kandidatenlijsten moeten zijn ingediend.