Ingrid Visser Award voor beste volleyballer

29 december 2021, 13:33


Sport Nieuws

WERKENDAM – Sinds 2013 wordt de Ingrid Visser Award uitgereikt voor de beste volleyballer, volleybalster en het beste talent. Ingrid Visser is 514-voudig volleybalinternational en is in 2013, als gevolg van een misdrijf, om het leven gekomen.

Ter nagedachtenis aan haar imposante carrière zijn de awards naar haar vernoemd. Dit jaar behoort ook de uit Werkendam afkomstige Raïsa Schoon, samen met haar beachvolleybal partner Katja Stam, tot de genomineerden. In haar jeugd pakte ze vele records en in 2021 won ze op 19-jarige leeftijd het Olympisch kwalificatietoernooi, waarmee ze zich plaatste voor de Olympische Spelen in Tokio. Ook won ze zilver op het Europees kampioenschap en werd ze Nederlands kampioen.

De award wordt toegekend op basis van stemmen van een publieksjury en een vakjury. Als publieksjury kan iedereen stemmen. Ga hiervoor naar volleybalkrant.nl en dan naar de rubriek ‘Breng je stem uit voor de Ingrid Visser Awards 2021’.