Geen vuurwerkhotline in Altena rond de jaarwisseling

18 december 2021, 07:03


Lokaal Nieuws

ALTENA – Er komt geen vuurwerkhotline in Altena rond de jaarwisseling. Onlangs stelde gemeenteraadslid Rieka Verbeek-Vos namens Progressief Altena vragen over de vuurwerkoverlast aan het college.

Zij stelde onder meer voor om in navolging van het politieteam van de Langstraat een vuurwerkhotline open te stellen waar inwoners gemakkelijk hun meldingen kunnen doen. Het college laat weten dat het dit jaar geen mogelijkheden ziet voor een vuurwerkhotline. Dit omdat naast het enkel faciliteren van een meldpunt er ook direct opvolging moet zijn.

Vanuit de capaciteit is het zowel voor politie als boa’s niet mogelijk om de vuurwerkhotline zo te bemensen dat er snel opvolging gegeven kan worden aan een melding. In de ogen van het college doet dit dan geen recht aan de vuurwerkhotline.