Eindejaarsboodschap burgemeester Lichtenberg: ‘Feestdagen vieren op een andere manier’

23 december 2021, 10:52


Lokaal Nieuws

ALMKERK – Burgemeester Egbert Lichtenberg wenst de inwoners van Altena fijne feestdagen. Dit doet hij in de jaarlijkse eindejaarsboodschap op Altena TV.

Burgemeester Egbert Lichtenberg: “Namens het gemeentebestuur wens ik u en uw dierbaren hele fijne feestdagen toe. Ik wens u toe dat u, ook met inachtneming van de coronamaatregelen, een manier vindt om u verbonden te blijven voelen met de mensen die u lief zijn.”

Ook spreekt Lichtenberg de inwoners nogmaals aan op de coronamaatregelen: “Afstand houden, een mondkapje dragen, ventileren en thuisblijven bij klachten. Vooral dat laatste is zo belangrijk. Blijf thuis, ook als u milde klachten heeft. Niemand wil toch bijdragen aan het ziek worden van iemand anders?” Daarbij roept de burgemeester ook tot vaccinatie tegen het coronavirus. “Heeft u al twee prikken gehaald, maak een afspraak voor die booster. Het is zo belangrijk. En als u nog niet gevaccineerd bent, denk er dan nogmaals over na. Zorg dat u de juiste informatie heeft. Praat met uw huisarts, of met de GGD”, aldus Lichtenberg.

Ook spreekt de burgemeester in de brief over het stoken in Altena. “In Altena houden we van stoken. De gemeente stelt hier wel voorwaarden aan, zo moeten stooktonnen worden aangemeld en na afloop opgeruimd worden door de gebruiker. Ook is de gemeente bereid te praten over grotere vuren. Ik nodig de inwoner dan ook uit om langs te komen op het gemeentehuis in het nieuwe jaar.”

Burgemeester Lichtenberg roept op, mede door het coronavirus, op zoek te gaan naar een andere manier van vieren van de jaarwisseling. “Een jaarwisseling met minder overlast, minder gevaar voor de volksgezondheid en met minder beroep op onze eigen hulpverleners, die ook graag bij hun gezin thuis willen zijn.”

De volledige brief is terug te lezen via de website van de gemeente Altena.