Riveer vaart tot nader order met aangepaste corona-dienstregeling

21 december 2021, 17:31


Lokaal Nieuws

REGIO – Vanwege de harde lockdown vaart Riveer per dinsdag 21 december met een aangepaste dienstregeling op alle veerverbindingen. Zolang deze lockdown van kracht is, geldt de corona-dienstregeling. De diverse veren blijven in de vaart voor iedereen die afhankelijk is van het vervoer over water.

Door de aangescherpte, landelijke maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, is Riveer tot nader order genoodzaakt om met een aangepaste dienstregeling te varen. De maatregelen hebben grote consequenties voor de veerdienst. Met het sluiten van de scholen en het thuiswerken verdwijnt de grootste reizigersgroep aan boord van de schepen. Doordat winkels, horeca, musea, etc. hun deuren gesloten moeten houden, zal ook de recreatieve klant wegblijven.

Op alle veerverbindingen gelden andere vaartijden. De veren rondom Gorinchem varen minder frequent en de autoveren bij Brakel en Aalst varen niet in de daluren. Tijdens de kerstdagen en nieuwjaarsdag wordt er nergens gevaren. De watertaxi blijft beschikbaar rondom Gorinchem. Raadpleeg de reisplanner op de website of in de Riveer app voor de exacte afvaarttijden. Via pushberichten in de app ontvangen reizigers bovendien het snelst informatie over veranderingen door en maatregelen tegen het coronavirus.