Aanhouding na vondst illegaal vuurwerk en explosieven in Werkendam

21 december 2021, 21:54


Hulpdiensten

WERKENDAM – In een woning aan de Nieuweweg in Werkendam onderzochten politie en EOD op dinsdagmiddag- en avond 21 december diverse verdachte explosieve stoffen.

Diverse agenten gingen rond 15.30 uur naar de woning na een melding van mogelijk illegaal vuurwerk. De politie trof op diverse plekken in de woning verdachte situaties aan. Bij de huiszoeking werd naast illegaal vuurwerk onder meer een ijzeren pijp met vuurwerkkruit aangetroffen. Ook heeft de politie drie airsoftwapens en een kruisboog in beslag genomen, waarmee de verdachte mogelijk de openbare weg op is geweest. Verder heeft de politie een kleine hoeveelheid amfetamine aangetroffen.

Door een specialist van de politie werd rond 18.45 uur een eerste onderzoek verricht, waarna de Explosieven Opruimingsdienst werd gewaarschuwd. Vanwege het veiligheidsprotocol werden uit voorzorg een brandweereenheid en een ambulance gewaarschuwd. Ook werden de woning en de twee naastgelegen huizen ontruimd. Rond 20.00 uur werd door specialisten van de EOD een onderzoek ingesteld. De Explosieven Opruimingsdienst heeft op de daartoe aanwezen plek in Dussen, het gevonden explosief materiaal onschadelijk gemaakt. De bewoners van de naastgelegen woningen mochten hierna terug naar huis. De verdachte is in verzekering gesteld. Bij het politieonderzoek worden ook eerdere mogelijk door de verdachte gepleegde strafbare feiten betrokken.