Automobilist zwaargewond na botsing met vrachtwagen op A27

16 december 2021, 14:18


Hulpdiensten

WERKENDAM/GORINCHEM – Een automobilist is donderdagochtend zwaargewond geraakt na een botsing met een vrachtwagen. Dat gebeurde tussen de Merwedebrug en het knooppunt Gorinchem op de A27.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk en wordt nog onderzocht. Na de botsing tussen de personenauto en de vrachtwagen, rukten veel hulpdiensten uit naar de A27. Een traumahelikopter kwam ter plaatse om te assisteren. De bestuurder van de personenauto is naar het ziekenhuis gebracht. Hij of zij is zwaargewond geraakt bij de botsing.

Het verkeer werd tijdelijk helemaal stilgelegd. Later ging eerst een linkerrijstrook weer open. De ANWB adviseerde automobilisten om in de richting van Utrecht om te rijden via Den Bosch, bij knooppunt Hooipolder. Eerder vanochtend gebeurde er ook een ongeluk op de A27 bij Noordeloos. Een bestelbus en een vrachtwagen botsten op elkaar. De bestuurder van de bestelwagen was gewond, maar aanspreekbaar naar het ziekenhuis vervoerd.