Tien bomen in Altena krijgen een TreeTag

14 december 2021, 06:54


Lokaal Nieuws

ALTENA – Tien belangrijke bomen in Altena krijgen een TreeTag. Dit informatiebordje geeft inzicht in de waarde van bomen. De Hollandse Linde aan de Koepoorstraat in Woudrichem is de eerste van 10 bomen in Altena met een TreeTag.

Wie dit informatiebordje leest, weet hoeveel koolstof de boom opslaat (genoeg voor 2 retourvluchten per persoon van Amsterdam naar New York), hoeveel water de boom opneemt (gelijk aan 271 keer douchen) en de zuurstofproductie (genoeg voor 28 personen per dag). “De TreeTags zijn bedoeld om mensen nog meer bewust te maken van het belang van bomen”, vertelt wethouder Roland van Vugt. “Bomen geven kleur en vorm aan onze buitenruimte. Met deze bordjes laten we zien hoe bomen bijdragen aan het milieu en onze gezondheid.”

Naast de linde in Woudrichem komen er bordjes bij een plataan in Almkerk, een paardenkastanje in Babyloniënbroek, een beuk in Drongelen, een vleugelnoot in Dussen, een els in Eethen, een zilverlinde in Meeuwen, een Canadese populier in Sleeuwijk, een haagbeuk in Uitwijk en een paardenkastanje in Wijk en Aalburg. Deze bomen zijn gekozen omdat ze opvallen en op plekken staan weer veel mensen langskomen. De bomen en hun waarde zijn ook te bekijken op: www.treeologic.nl/beheertools/itree. Software Adviesbureau Tree-o-Logic berekent met speciale software de financiële en maatschappelijke waarde die een of meerdere bomen leveren aan hun omgeving. In meerdere gemeenten wordt met deze actie aandacht gevraagd voor het belang van bomen.