Arno Boll: ‘Betrek kinderen beter bij uitvaarten’

14 december 2021, 18:06


Lokaal Nieuws

VEEN – ‘Hoe kunnen we kinderen nog meer betrekken bij een uitvaart?’ Dat was de vraag waarmee Arno Boll aan de slag ging. Arno, vader van vier kinderen en eigenaar van een rouwvervoer bedrijf, is sinds 1,5 jaar geleden bezig met het ontwikkelen van de krijt rouwauto.

De krijt rouwauto staat kinderen toe om voor, tijdens of vlak na de plechtigheid van een uitvaart met krijtstiften op de rouwauto te kleuren of schrijven. Het doel van de krijt rouwauto is simpel, betrek kinderen bij een uitvaart. Arno zag vaak kinderen, tijdens een condoleance of uitvaart, afgezonderd op een tablet zitten. “En dat is begrijpelijk”, aldus Arno. “Maar hoe leuk zou het zijn als de kinderen op een passende manier toch betrokken kunnen zijn?”

Zo is de krijt rouwauto ontstaan. Een rouwauto van Duijster Uitvaart Dienstverlening is door middel van folie omgebouwd. Met behulp van speciale watervaste stiften kunnen kinderen, maar ook volwassenen, de auto versieren. Het is een nieuwe manier om het gevoel te uiten of een boodschap achter te laten.