GGD West-Brabant opent opnieuw testlocatie in Raamsdonksveer

11 december 2021, 06:03


Lokaal Nieuws

RAAMSDONKSVEER – Vanaf donderdag 16 december opent GGD West-Brabant opnieuw een testlocatie in Raamsdonksveer. Deze locatie vervangt de tijdelijk opgezette testlocatie in Oosterhout, die op datzelfde moment sluit.

De testaanvragen van inwoners uit de regio West-Brabant blijven, in navolging van het landelijk beeld, ongekend hoog. Alle testlocaties van de GGD worden daardoor goed bezocht. Toch maken de winterse omstandigheden het lastig de destijds tijdelijk opgezette locatie in Oosterhout open te houden. De vijf testbussen die eerder in allerijl op het parkeerterrein van het Amphia ziekenhuis zijn geplaatst, hebben goed dienst bewezen. Destijds, met de snel stijgende besmettingen in Nederland, bood deze mogelijkheid een goede oplossing voor de regio. 

Het vinden van een geschikte testlocatie is niet altijd eenvoudig. Daarom is de GGD blij weer terug te keren op de locatie in Raamsdonksveer. De testlocatie in Raamsdonksveer wordt een walk-through locatie. Dit betekent dat cliënten door de teststraat lopen.