Progressief Altena ziet ruimte voor een socialer geluid: ‘Het kan anders’

7 december 2021, 12:42


Lokaal Nieuws

ALTENA – Op symbolische wijze heeft bestuursvoorzitter Ad Dolislager het verkiezingsprogramma van Progressief Altena gepresenteerd. Vrijdag 3 december overhandigde hij de publieksversie aan huidig raadslid en lijsttrekker Christian Alderliesten.

Samen met de andere kandidaatsraadsleden mag hij hier de komende maanden en de daaropvolgende 4 jaar mee aan de slag. Bij de Kamerverkiezingen van 2021 haalden alle progressieve partijen samen 19,3% van de stemmen uitgebracht in Altena. Dit laat volgens de partij zien dat er ook in Altena ruimte is voor een socialer, progressiever geluid. Ad Dolislager constateert dat daar door Progressief Altena met grote betrokkenheid aan wordt gewerkt: “Het kan anders en daar hebben we concrete voorstellen voor.”

De partij richt zich met name op solidariteit, duurzaamheid en ontplooiing; een Altena waarin iedereen de kans krijgt om zich te ontwikkelen. Het volledige verkiezingsprogramma van Progressief Altena telt 92 punten en is tot stand gekomen na maanden intensieve voorbereiding. Om het publiek snel inzicht te kunnen geven, is er een speciale publieksversie geschreven. Hierin staan de 7 meest-prominente onderwerpen, zoals Wonen, Mobiliteit, Klimaat, Gezondheid en Kunst & Cultuur.