Verenigingen en clubs uit Altena gezocht voor inzamelen kerstbomen

1 december 2021, 12:35


Lokaal Nieuws

ALTENA – Verenigingen en clubs in Altena die hun kas willen spekken, kunnen zich bij de gemeente aanmelden om een inzamellocatie voor kerstbomen te beheren. Daarvoor krijgen ze sowieso een vergoeding van 50 euro én 15 euro per persoon per uur.

Het is voor het tweede opeenvolgende jaar dat de gemeente deze actie houdt. Het is de bedoeling dat de verenigingen op woensdagmiddag 5 januari de bomen innemen op een door de gemeente aangewezen locatie, een vergoeding van 50 cent betalen aan iedereen die zijn boom komt inleveren en eventuele kruisen en achtergebleven kerstboomversieringen verwijderen. Clubs en verenigingen moeten zelf voor handschoenen en iets te eten of te drinken zorgen.

Afhankelijk van de inzamellocatie moeten er één of twee vrijwilligers aanwezig zijn, in Woudrichem vier. In totaal zijn er 21 locaties. Verenigingen die belangstelling hebben, kunnen zich inschrijven via de website van de gemeente Altena. Daar zijn ook de adressen van de 21 ophaallocaties te zien.