Planten Bomen van Hoop door wethouders

27 november 2021, 06:03


Lokaal Nieuws

ALTENA – Op dinsdag 30 november plant de gemeente Altena in vijf kernen ‘Bomen van Hoop’. De bomen zijn ter nagedachtenis aan dierbaren die we verloren zijn in coronatijd. Het is een initiatief van de gemeenteraad.

Wethouder Roland van Vugt plant de boom in Sleeuwijk, samen met raadsleden en Natuurinclusief Altena. Tegelijkertijd planten in Giessen/Rijswijk, Eethen en Andel de kernwethouders samen met bestuursleden van de dorpsraden een boom. Wethouder Roland van Vugt: “Corona heeft grote impact. Ook in Altena. Er is verlies en we voelen verdriet en onmacht. Als bomen in de herfst hun blad verliezen, weten we ook dat er weer een voorjaar komt waarin bomen bloeien. Dat is hoop. Die hoop wens ik iedereen toe, zeker in deze periode naar Kerst. Het planten van een boom is een hoopvolle daad.” Later kunnen, in overleg met bewoners, ook in de overige kernen van de gemeente Altena ‘Bomen van Hoop’ worden geplant.

In juni 2021 werden in de gemeente Kampen op de algemene begraafplaatsen gedenkplekken onthuld voor slachtoffers van het coronavirus. Het monument bestaat uit een Japanse notenboom, de Ginkgo Biloba, ook wel de Boom van Hoop en het Symbool van de Kracht genoemd. Dit was namelijk de eerste boom die terug is gegroeid na de vernieling van Hiroshima. Geïnspireerd door dit voorbeeld hebben de CDA-raadsleden Arno Bouman en Otto van Breugel dit idee ook voorgelegd bij het college van Altena.