Zorgcentrum in Wijk en Aalburg ontruimd door brand

26 november 2021, 10:02


Hulpdiensten

WIJK EN AALBURG – De brandweer is vrijdag 26 november omstreeks half 10 in de ochtend uitgerukt voor een brand aan de Azaleastraat in Wijk en Aalburg.

Het betreft zorgcentrum Wijkestein. Diverse brandweerkorpsen zijn ter plaatse. Om 9.40 uur is er opgeschaald naar een middelbrand. Volgens de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant woedt de brand op de 3de verdieping. Een voorlichter laat weten dat de brand mogelijk is ontstaan in een stookruimte, de oorzaak is onbekend. Het kinderdagverblijf in het zelfde pand is ook tijdelijk ontruimd.

Het gebouw wordt ontruimd. De veiligheidsregio vraagt mensen afstand te houden en de hulpdiensten hun werk te laten doen. Omstreeks half 11 is het sein brandmeester gegeven. Verdere ontruiming van het zorgcentrum is daardoor niet nodig.