De Geschiedenis van Altena in één doorlopend verhaal

16 november 2021, 17:31


Lokaal Nieuws

ALTENA – De geschiedenis van Altena is rijk aan verhalen. Zesenvijftig van die verhalen die zijn samengebracht in de Canon van Altena; een website waarin het heerlijk grasduinen is tussen foto’s, filmpjes, kaarten en ander moois.

In navolging van de canon van Nederland heeft nu ook de gemeente Altena haar eigen historische canon. De basis van de canon wordt gevormd door verhalen uit de Historische reeks Land van Heusden en Altena deel 21. De canon is een initiatief van Erfgoed Altena in samenwerking met het Streekarchief, Bibliotheek CultuurPunt Altena en andere erfgoedinstellingen. Elk verhaal heeft een eigen venster op de tijdlijn die vol staat van historisch materiaal. Het toont documenten uit het Streekarchief Langstraat Heusden en Altena, er staan YouTube filmpjes, maar ook lessuggesties en tips voor onderwijsexcursies.

Op woensdag 10 november 2021 is de canon officieel gelanceerd. De canon van Altena is te vinden op https://www.canonvannederland.nl/nl/noord-brabant/altena. Mocht u zelf historisch materiaal in uw bezit hebben dat aansluit op een venster in de canon van Altena, dan wordt u van harte uitgenodigd dit te delen met de redactie van de canon. U kunt hiervoor contact opnemen met Malu Kuhlman van het Streekarchief: MKuhlmann@salha.nl.