‘Boswachter Thomas’ verruilt de Biesbosch voor Texel

16 november 2021, 19:57


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – De 34-jarige boswachter Thomas van der Es zal per 1 februari de Biesbosch gaan verlaten en zijn loopbaan voortzetten op Texel.

Van der Es is een bekend gezicht in de Biesbosch en ook bekend van zijn vele radio- en televisieoptredens. Van der Es startte op 21-jarige leeftijd als boswachter in de Biesbosch voor Staatsbosbeheer en was op dat moment de jongste boswachter van Nederland.

De boswachter groeide op in Sliedrecht en was als kind al gefascineerd door de natuur. Die passie probeert de boswachter te delen met anderen. Het idee om als boswachter op het Waddeneiland Texel aan de slag te gaan, speelde bij Thomas van der Es al langer door het hoofd. Toen een vacature voorbijkwam, heeft hij gesolliciteerd. Hij zal op 1 februari na 14 jaar Biesbosch vertrekken naar Texel.