De Risk Factory daagt basisschoolleerlingen uit met een prijsvraag

6 november 2021, 05:48


Hulpdiensten

REGIO – Begin 2022 opent de Risk Factory de deuren in de Dongecentrale in Geertruidenberg. De ontdekfabriek, bedoeld om 10 tot 12-jarigen kennis bij te brengen over veiligheid, gezondheid en duurzaamheid, is nu nog helemaal leeg.

“Maar straks is het net alsof je in de Dongecentrale door een wijk loopt”, aldus projectleider Judith Jansen. “We bouwen dat straatbeeld zo authentiek mogelijk na. Dat maakt het herkenbaar voor de bezoekers. Tijdens de wandeling komen ze vervolgens in aanraking met verschillende risico’s en gevaren. De voorbereidingen voor de bouw en inrichting zijn in volle gang en we houden twee muren nog vrij in afwachting van de uitkomst van een prijsvraag.” Alle leerlingen uit groep 7 of 8 van een basisschool in Midden- of West-Brabant kunnen meedoen.

Geef op een creatieve manier antwoord op de vraag: Waarom zijn veiligheid, gezondheid en duurzaamheid volgens jou zo belangrijk? Dus kun je vet goed tekenen? Weet je een mooi gedicht of ken je een verhaal dat goed past bij de Risk Factory? Doe dan mee en lever je inzending uiterlijk 1 december 2021 in. Half december kiezen we de twee beste inzendingen uit en die krijgen een plek op een van de twee muren. Maak een foto van jouw inzending en mail deze uiterlijk 1 december met je naam/school/klas en telefoonnummer naar riskfactory@vrmwb.nl.

De Risk Factory is dé ontdekfabriek voor veiligheid, gezondheid en duurzaamheid. Via nagebootste praktijksituaties krijgen basisschoolleerlingen van groepen 7 en 8 bewust inzicht in de risico’s op het gebied van veiligheid, gezondheid en duurzaamheid. Door zelf te doen en te ervaren, leren zij hoe zij in zo’n situatie moeten handelen. De situaties gaan onder meer over brandgevaar, cybercrime, verkeersveiligheid, pestgedrag en groepsdruk, contact met hulpdiensten, waterveiligheid en hygiëne. De Risk Factory is een initiatief van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.