Restaurant ‘De Kokende Kinderen’ geopend door Burgemeester Lichtenberg

2 november 2021, 17:50


Lokaal Nieuws

SLEEUWIJK – Ongeveer 7 weken geleden ontvingen de kinderen in de onderbouw van de Sleeuwijkse Verschoorschool een brief van de burgemeester. Hierin vroeg hij of wij mee wilden denken over een nieuw restaurant in Sleeuwijk.

Er werd onderzoek gedaan in het dorp wat voor restaurants er al waren, bedachten wat zij belangrijk vonden in een restaurant, stelden de menukaart samen, oefenden ze spelenderwijs om een kok of ober te zijn en werd er een naam bedacht voor het restaurant. ‘De Kokende Kinderen’ is een restaurant waar, uiteraard, door kinderen gekookt wordt. Daarnaast moet het ook leuk zijn voor kinderen en volwassenen om er te komen eten, dus is er een speelhoek aanwezig en liggen er kleurplaten op de tafels. Het menu bestaat uit dingen die kinderen én volwassenen allebei vaak lekker vinden.

Na alle voorbereidingen de afgelopen weken was het 1 november dan zover. Met zelfgemaakte schortjes en versierde koksmutsen stonden alle leerlingen klaar voor de officiële opening. De burgemeester kreeg een schaar en knipte het lint door. Ook werd hem het kookboek ‘De Kokende Kinderen’ overhandigd met alle lievelingsrecepten van de leerlingen. Deze hele week is het restaurant geopend voor de ouders van de leerlingen en zullen zij hun geleerde kook- en serveerkunsten kunnen tonen.