Rookmelders in alle huurwoningen

29 oktober 2021, 12:14


Lokaal Nieuws

ALTENA – De woningcorporaties Bazalt Wonen en Woonstichting Land van Altena installeren vanaf september 2021 rookmelders in al hun huurwoningen, waar deze nog niet geïnstalleerd waren.

Zo vergroten ze de brandveiligheid van hun woningen. Op woensdag 27 oktober stonden de betrokken partners, te weten de woningcorporaties, de installateurs die het werk uitvoeren en Brandweer Midden West Brabant, hierbij stil. In de woning van huurder Dennis Groenenberg in Giessen zijn onder toeziend oog van alle aanwezigen de rookmelders opgehangen. Een symbolische aftrap van het installeren van rookmelders in alle kernen in de gemeente Altena en Zaltbommel.

De komende maanden installeren Bazalt Wonen en Land van Altena rookmelders in al hun huurwoningen in de gemeente Altena en de kern Zaltbommel, waar deze nog niet geïnstalleerd waren. Bij Land van Altena wordt het werk door de eigen onderhoudsdienst uitgevoerd, Bazalt Wonen werkt samen met verschillende installateurs. Deze bedrijven zijn gecertificeerd om de werkzaamheden uit te voeren. Het aanbrengen van één of meerdere rookmelders heeft geen gevolgen voor de huurprijs van de woning.