Warme belangstelling voor bruggen over Bergsche Maas

26 oktober 2021, 10:14


Lokaal Nieuws

ALTENA – Rijkswaterstaat zegt dat er ‘warme belangstelling’ is voor de bruggen over de Bergsche Maas in de A27 bij Hank.

Bij de verbreding van de A27 worden de twee stalen vakwerkbruggen vervangen en daarom staan ze sinds maart van dit jaar te koop via de Nationale Bruggenbank. Dat initiatief van Rijkswaterstaat, de gemeentes Amsterdam en Rotterdam en de Bruggenstichting is bedoeld om bruggen die vrijkomen een tweede leven te bezorgen.

In het geval van de Keizersveerbruggen gaat het zelfs om een derde leven, want de in 1936 gebouwde brugdelen maakten tot 1978 deel uit van de Moerdijkbrug in de A16. Als de verbreding van de A27 volgens planning verloopt, zijn de bruggen vanaf 2026 opnieuw beschikbaar.