Extra opletten in het verkeer tijdens oogstseizoen

24 oktober 2021, 11:57


Lokaal Nieuws

ALTENA – Het oogstseizoen is begonnen. Dit kan leiden tot verkeersonveilige situaties op de weg. Bijvoorbeeld door gladheid door modder of kapotte bermen. De gemeente vraagt u om extra alert te zijn en uw rijgedrag aan te passen in het verkeer.

De gemeente heeft afspraken gemaakt met vertegenwoordigers van agrariërs en de politie om de kans op onveilige situaties te verkleinen. Daarbij houdt men rekening met zowel de verkeersveiligheid van weggebruikers als de belangen van de agrariërs. Agrariërs zijn verantwoordelijk om de weg zo schoon mogelijk te houden tijdens hun werkzaamheden en waar dit niet lukt de weg direct schoon te maken. Waar nodig plaatsen ze extra waarschuwingsborden.

Bij de invalswegen van de gemeente Altena zijn waarschuwingsborden geplaatst om weggebruikers te wijzen op het oogstseizoen. Ziet u een verkeersonveilige situatie door modder op de weg of kapotte bermen, dan kunt u dit melden bij de gemeente Altena of bij de provincie Noord-Brabant. Voor een melding over gemeentelijke wegen belt u naar de gemeente via telefoonnummer 0183 – 51 61 00 (buiten kantooruren kiest u voor keuze 1, calamiteitendienst). Voor een melding over provinciale wegen (N-wegen) belt u naar de provincie via telefoonnummer 073 – 680 73 68.