Altena wil plaats maken voor urnen op begraafplaatsen

14 oktober 2021, 06:08


Lokaal Nieuws

ALTENA – De gemeente Altena wil een plaats maken voor urnen op de begraafplaatsen in Andel, Babyloniënbroek, Genderen, Rijswijk, Uitwijk en Veen.

De gemeente vraagt inwoners hoe zij het liefst een urn willen bewaren. Ze kunnen tot 15 november reageren via een enquête. Inwoners kunnen kiezen uit drie opties: een muur waar urnen in kunnen staan, een urnenkelder en een vrijstaande constructie. Bij een kelder worden urnen begraven. Boven op het graf komt er een tegel waar de naam, geboorte- en sterfdatum van de overleden persoon op staan.

Een vrijstaande constructie is een kast met plek voor urnen. Deze kunnen verschillende vormen hebben, zoals een vierkant of een halve zeshoek. De enquête is te vinden op de website van de gemeente Altena.