Altena presenteert opnieuw sluitende begroting

11 oktober 2021, 20:50


Lokaal Nieuws

ALTENA – Gemeente Altena heeft de concept begroting 2022 gepresenteerd. Deze is opnieuw sluitend. Dit is in lijn met de verwachting van de kadernota 2022.

Wethouder Hans Tanis: “Het is de laatste begroting van dit college. We zijn dankbaar dat we de financiën zo mooi op orde kunnen doorgeven aan het volgende college.” Er is meer geld beschikbaar gekomen vanuit het Rijk voor de gemeente. Het college stelt de gemeenteraad voor om een deel van dat geld opzij te zetten voor de toekomst. “De ontwikkeling van de derde haven maar ook verschillende mobiliteitsprojecten zoals bijvoorbeeld de ontsluiting van Werkendam gaat veel geld kosten. Die investeringen liggen veelal nog ver in de toekomst, maar het is goed om daarvoor nu vast geld apart te zetten”, licht Tanis toe.

In de begroting wordt ook uitvoering gegeven aan de motie van de gemeenteraad voor meer zichtbaarheid van boa’s in de gemeente. Er wordt geld vrijgemaakt om extra boa’s aan te nemen. Daarnaast stelt het college voor om structureel meer geld beschikbaar te stellen voor het beheer van de buitenruimte en de gemeentelijke accommodaties. De begroting staat op 9 november op de agenda tijdens de raadsvergadering.