Bouw nieuwbouwproject De Fuik in Dussen gestart

9 oktober 2021, 13:35


Lokaal Nieuws

DUSSEN – Het is heerlijk wonen in Dussen. U geniet er van de rust, de ruimte, de gemoedelijkheid en de landelijke omgeving die horen bij het dorpse leven. Tegelijkertijd heeft u alle gemakken van de grote stad binnen handbereik.

De nieuwe eigenaren van de 11 nieuwbouwwoningen aan de Van der Dussenlaan prijzen zich dan ook gelukkig. Op vrijdag 8 oktober is symbolisch de eerste heipaal de grond ingeslagen, op de plaats waar vroeger sporthal De Fuik en basisschool de Peppel gevestigd waren. De bouw is gestart. In opdracht van Bouwlinie realiseert P. van Leeuwen Aannemersbedrijf in nieuwbouwproject De Fuik in Dussen 7 energiezuinige eengezinswoningen en 4 ruime levensloopbestendige woningen. De eengezinswoningen zijn straks van veraf herkenbaar aan de bijzondere, geknikte daken. De levensloopbestendige patiowoningen zijn zo opgezet dat het mogelijk is om beneden, gelijkvloers te wonen. De 11 woningen zijn gasloos en voorzien van vloerverwarming, een lucht/water-warmtepomp en zonnepanelen. De nieuwe eigenaren zijn direct klaar voor een duurzame toekomst. Op het naastgelegen stuk grond, waar het oude onderkomen van basisschool De Peppel stond, worden drie vrijstaande woningen gebouwd door particulieren.

Op vrijdagmiddag 8 oktober is samen met de woningeigenaren en genodigden stil gestaan bij de start bouw. Wethouder Hans Tanis van de gemeente Altena had de eer de eerste heipaal te slaan. Ook was er de gelegenheid voor de kopers om elkaar te leren kennen.