Wethouder Sheikkariem onthult namen en bouwborden nieuwe sportparken in Sleeuwijk

8 oktober 2021, 21:03


Lokaal Nieuws

SLEEUWIJK – Op vrijdag 8 oktober heeft wethouder Shah Sheikkariem de namen en de bouwborden voor de twee nieuwe sportparken in Sleeuwijk onthuld.

De naam voor het atletiekcomplex wordt Atletiekpark Altena en het paardensportcentrum krijgt de naam Hippisch Centrum Altena. De drie toekomstige gebruikers zijn betrokken geweest bij de naamgeving van de complexen. Er zijn verschillende opties voor namen ingediend en de verenigingen hebben uiteindelijk de definitieve keuze gemaakt. Met de onthulling van de bouwborden en de namen geeft de wethouder figuurlijk het startschot om daadwerkelijk meters te gaan maken met de realisatie van de beide sportparken.

Na een lange voorbereidingsperiode komt de realisatie van beide sportparken nu in beeld. “We gaan nu starten met de realisatie, zodat er straks door sportliefhebbers veel meters gemaakt kunnen worden in de sportparken”, vertelt wethouder Sheikkariem. “Met de komst van het paardensportcomplex en het atletiekcomplex draagt gemeente Altena bij aan het streven om een vitale gemeente te worden. Het belang van een vitale leefstijl wordt steeds meer helder. Het heeft niet alleen positieve effecten op de gezondheid, het levert ook een belangrijke bijdrage aan het sociale welzijn van mensen.”

Zowel het Atletiekpark Altena als het Hippisch Centrum Altena worden ontwikkeld in samenspraak met de toekomstige gebruikers, Atletiekvereniging Altena Road Runners, Paardensportvereniging De Nieuwe Roef en het Altena College, zodat bij het ontwerp al optimaal is ingespeeld op de wensen en toekomstige gebruiksmogelijkheden.

Hans Verbeek, coördinator van Altena Road Runners, ziet volop kansen voor de atletiekvereniging om meters te maken. “Een eigen, nieuwe locatie geeft ons de mogelijkheid om een veilige en veelzijdige sportomgeving te bieden aan onze leden en trainers. Onze jeugd en andere leden die zich willen specialiseren op technische onderdelen krijgen de noodzakelijke faciliteiten om dit goed te beoefenen. Met de komst van het sportpark kunnen we een nog betere invulling geven aan onze ambitie om de atletieksport op een laagdrempelige manier aan te bieden.”

Aan De Roef 5 in Sleeuwijk wordt op dit moment gebouwd aan Hippisch Centrum Altena waar paardensportvereniging De Nieuwe Roef binnenkort goed uit de voeten kan. Marjolein van Berchum, coördinator van de paardensportvereniging ziet met de komst van het Hippisch Centrum Altena veel mogelijkheden voor de toekomst en de samenwerking met andere sportverenigingen. “Andere paardensportverenigingen zijn van harte welkom om op afspraak gebruik te maken van het complex. Zo kunnen we onze passie voor de paardensport met elkaar delen, we kunnen elkaar ontmoeten én de verschillende disciplines in de paardensport verder ontwikkelen.”

De leerlingen van het naastgelegen Altena College mogen gebruik maken van het Atletiekpark Altena tijdens hun lessen bewegingsonderwijs. Rector Gijsbert van der Beek kijkt uit naar de komst: “Het is heel uniek om een atletiekbaan naast de school te hebben. We kunnen straks voor de lessen bewegingsonderwijs veel sporten aanbieden met uiteraard het accent op de verschillende atletieknummers. Dit draagt bij aan de gezondheid en vitaliteit van leerlingen en is daarom een waardevolle toevoeging aan het lesaanbod van het Altena College.”