Anoniem messen, slag- en stootwapens inleveren

7 oktober 2021, 22:40


Lokaal Nieuws

REGIO – Tijdens de week van de veiligheid van 11 tot en met 16 oktober lever je in de gemeente Altena anoniem je messen, slag- en stootwapens in op het politiebureau in Nieuwendijk.

De inleveractie is maakt onderdeel uit van de campagne Drop je knife en doe wat met je life van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Doel is om messenbezit en ander wapenbezit onder jongeren tegen te gaan. Een mes of ander wapen op zak hebben is niet normaal. Het zorgt voor onveilige situaties, want me een mes op zak wordt het wapen sneller gebruikt. Lever daarom je mes of andere (nep)wapen in. Inleveren kan anoniem, dat wil zeggen zonder strafvervolging of het noteren van gegevens, op verschillende locaties in Nederland.

In de gemeente Altena kan dit in een inlevercontainer op het politiebureau in Nieuwendijk. De locatie is open van maandag tot en met zaterdag, met uitzondering van donderdag.