CDA Altena: ‘Op zaterdag parkeren in Werkendam is een drama’

5 oktober 2021, 09:33


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – De CDA-fractie in Altena maakt zich zorgen over de parkeercapaciteit en de verkeersdoorstroming in het centrum van Werkendam en heeft schriftelijke vragen gesteld of het college op een creatieve manier op zoek gaat naar extra parkeerplaatsen in het centrum van Werkendam.

Met name op zaterdagen is het probleem, volgens raadslid Rene Roovers van CDA Altena, het grootst. “We zien dat een bezoek aan de Hoogstraat, de enige winkelstraat van Altena, een steeds grotere uitdaging wordt voor bezoekers aan de winkelstraat”, aldus Roovers. Volgens het CDA Altena zijn de bestaande parkeermogelijkheden beperkt en een aantal ontwikkelingen in het centrumgebied vindt plaats in onvoldoende samenhang met elkaar.

Roovers: “Denk aan de plannen voor appartementenbouw aan de kop van de Hoogstraat, maar ook bij de Lijnbaan zijn ontwikkelingen. CDA-raadslid Otto van Breugel is duidelijk: “Wij zijn voor deze bestemmingen wonen in Werkendam, maar wij stellen ons hierbij echt de vraag of er wel voldoende wordt nagedacht over het effect op parkeren en de bereikbaarheid van het centrum. Slechte bereikbaarheid en krappe parkeercapaciteit vormen een bedreiging voor een levensvatbare winkelstraat en dat is echt niet wat we willen voor Werkendam.”