Renze Bergsma uit Woudrichem geïnstalleerd als burgemeester van Coevorden

2 oktober 2021, 13:10


Lokaal Nieuws

WOUDRICHEM/COEVORDEN – Renze Bergsma uit Woudrichem is vrijdagavond officieel geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Coevorden.

In een bijzondere raadsvergadering in theater De Fabriek kreeg hij uit handen van locoburgemeester Jeroen Huizing de ambtsketen omgehangen. Bergsma was een van de 32 sollicitanten voor de functie en werd eind juni voorgedragen als nieuwe burgemeester van Coevorden.

Hij was gedeputeerde in de provincie Noord-Brabant. Ook was Bergsma tien jaar wethouder en locoburgemeester in de gemeente Woudrichem. Hij is in Coevorden de opvolger van Bert Bouwmeester, die na een periode van bijna achttien jaar stopt. Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma legde Bergsma de eed voor, nadat ze ook enkele woorden tot hem richtte. Bij de presentatie van de profielschets zei Klijnsma destijds dat de nieuwe burgemeester van Coevorden een bofkont zou zijn.