Prikbus van GGD West-Brabant komt opnieuw naar Altena

2 oktober 2021, 12:18


Lokaal Nieuws

ALTENA – De prikbus van de GGD West-Brabant komt opnieuw naar Altena. In de week van 11 oktober doet de bus een aantal dorpen aan. Dat heeft burgemeester Egbert Lichtenberg bekend gemaakt.

De bus was vorige maand al in Veen, Werkendam, Wijk en Aalburg en Meeuwen te vinden. Toen hebben 422 hun eerste vaccinatie gehaald. Volgens Lichtenberg is dat aantal een succes te noemen, omdat gemiddeld meer dan 100 mensen per dag werd ingeënt. Het is nog niet bekend waar de mobiele vaccinatielocatie allemaal naartoe gaat. Iedereen van 12 jaar en ouder die zich nog niet heeft laten vaccineren, kan bij de bus van de GGD terecht.

Van tevoren een afspraak maken hoeft niet. In de vaccinatiebus kunnen inwoners zowel het Janssen-vaccin als het Pfizer-vaccin krijgen. In de bus kan meteen een afspraak worden gemaakt voor een eventuele tweede prik. Wie zich in de prikbus laat vaccineren moet een identiteitsbewijs meebrengen en een mondkapje.