‘Poort van Woudrichem’ belangrijke stap dichterbij

2 oktober 2021, 12:20


Lokaal Nieuws

WOUDRICHEM – De ‘ombouw’ van de locatie van het voormalige waterschapskantoor in Woudrichem naar woningbouw, is een belangrijke stap verder. De gemeenteraad gaat akkoord met de bouw van 28 appartementen in het gebouw dat de ‘Poort van Woudrichem’ gaat heten.

Alle fracties zijn het erover eens dat woningbouw in de gemeente hard nodig is. Maar, vooral volgens ChristenUnie, Progressief Altena en Partij van den Tol, niet ten koste van alles. Ze willen dat rekening wordt gehouden met het klimaat, duurzaamheid en de omgeving.

Er werden verschillende voorstellen ingediend om het plan bij te sturen, vooral om bestaande bomen te handhaven. De moties werden uiteindelijk echter ingetrokken of kregen geen meerderheid. Volgens wethouder Shah Sheikkariem wordt alles in het werk gesteld om de enige boom die op de bomenlijst staat, te behouden.