Eerste doe-middag op het Altena College een succes

2 oktober 2021, 06:01


Lokaal Nieuws

SLEEUWIJK – “Ik heb nu al zin in volgend schooljaar!” Een mooier compliment kan een school niet krijgen van een leerling die dit schooljaar een keuze gaat maken voor de middelbare school.

Conrector Hilde van Haaften: “Hier doen we het voor. Wat geweldig dat de achtstegroepers weer naar onze school kunnen komen om te ervaren hoe leuk het is om leerling op het Altena College te zijn.” Heel veel leerlingen uit groep 8 grijpen hun kans om alvast te sfeer te proeven op de Altena Experience, de doe-middag op het Altena College. In het scheikundelokaal gaat het er serieus aan toe met veiligheidsbrillen en laboratoriumjassen. Docent Thijmen Brans en practicum onderwijs assistent Marianne Ebert begeleiden de leerlingen met de uitdagende proefjes. Tegelijkertijd wordt er in de gymzalen fanatiek gesport bij de Experience Sport.

“Het leuke van deze doe-middag is dat leerlingen kunnen kiezen voor de Experience die het dichtst bij hun interesse ligt, maar ook kennismaken met andere vakken die je krijgt als brugklasser.” Conrector Hilde van Haaften kijkt uit naar de volgende Altena Experience op woensdag 16 februari 2022. Deze is voor leerlingen van groep 7 en 8. Inschrijven kan vanaf 6 december via de website www.altenacollege.nl.