Parelplein in Giessen/Rijswijk zaterdag officieel geopend

28 september 2021, 11:46


Lokaal Nieuws

GIESSEN/RIJSWIJK – Giessen en Rijswijk hebben een nieuw, gezamenlijk dorpshart: het Parelplein. Afgelopen zaterdag werd het officieel geopend.

Het plein bestaat uit winkels en appartementen en verbindt beide dorpen. De eerste plannen voor het plein dateren van vijftien jaar geleden, toen Giessen en Rijswijk nog onderdeel waren van de gemeente Woudrichem. Oud-wethouder Renze Bergsma maakte zich in zijn tijd hard voor de verbindende samenwerking tussen de kernen.

Hij mocht daarom samen met Ad Swart van de stichting Eén Giessen-Rijswijk de openingshandeling verrichtten. Deze bestond uit het aanbrengen van een herdenkingssteen bij de ingang van het appartementengebouw. Het Parelplein is nog niet helemaal klaar. Huidig wethouder Shah Sheikkariem zegde toe dat Altena ook aan de afronding zal meewerken.