Gemeente Altena wil starters steuntje in de rug geven voor eerste woning

28 september 2021, 11:49


Lokaal Nieuws

ALTENA – Gemeente Altena wil starters een extra steuntje in de rug geven bij het kopen van de eerste woning. Het college stelt de gemeenteraad daarom voor om een aanvullend bedrag van 500.000 euro beschikbaar te stellen.

De huizenprijzen zijn gestegen waardoor de gemeente de maximumkoopsom, om aanspraak te maken op de starterslening, wil verhogen van 220.000 euro naar 80 procent van de Nationale Hypotheekgarantie-grens. Op 1 januari was dit 260.000 euro. Het maximum te lenen bedrag gaat met 5.000 euro omhoog en komt op 30.000 euro.

Personen komen in aanmerking als zij in Altena wonen of een economische of sociale binding hebben met Altena. De leeftijdscategorie is van 18 tot 40 jaar. De gemeenteraad moet nog wel instemmen met de nieuwe Verordening Starterslening. Bij instemming gaat de nieuwe regeling vanaf november in.