Eredivisie volleybal in Altena

28 september 2021, 11:30


Sport Nieuws

WERKENDAM – Op zaterdag 2 oktober is het zover. Wat zes jaar geleden een plan was, een ambitie, een doel, namelijk in vijf jaar naar de Eredivisie volleybal, is in 2021 gelukt.

In 2015 speelden de dames van Voltena derde divisie en dat betekende dat zij vier keer kampioen zouden moeten worden. Een bijna onmogelijk geacht doel werd werkelijkheid. Corona zorgde voor een jaar vertraging, maar de gewenste kampioenschappen werden behaald en de Nevobo verstrekte de licentie om het laatste stapje te nemen van Topdivisie naar Eredivisie. Wat deze prestatie extra bijzonder maakt, is dat het gelukt is met eigen opgeleide spelers, waarvan een groot aantal uit deze regio komen. Het is een unieke groep meiden met een droom die met heel hard werken werkelijkheid geworden is. Het zal niet makkelijk zijn, want daar waar vrijwel alle tegenstanders het afgelopen jaar een volledige competitie hebben gespeeld, heeft Voltena dat niet. Op het zand werden echter mooie resultaten geboekt en de voorbereiding in de zaal liet veel hoopvolle momenten zien.

De eerste tegenstander in de Eredivisie is Fast Dames 1 uit Gennep en St. Anthonis. Deze combinatie van Flamingo’s en Activia is sinds 2016 actief in de Eredivisie Dames. Het afgelopen seizoen waren zij winnaar van de degradatiepoule. Degradatiepoule klinkt wat neerbuigend, maar het winnen hiervan is gewoon een goede prestatie. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 2 oktober 2021 in sporthal De Crosser in Werkendam, aanvangstijd 19.00 uur. Omdat dit een wedstrijd op het hoogste landelijke niveau betreft, is een coronatoegangsbewijs verplicht, in combinatie met een ID.