Dutch Food Week Altena met als thema de positieve kracht van voedsel

23 september 2021, 16:55


Lokaal Nieuws

ALTENA – Van 9 tot en met 16 oktober bruist het in Altena van de evenementen rondom de positieve kracht van voedsel. Altena doet namelijk voor de eerste keer mee met de landelijke campagne Dutch Food Week.

Dit jaar staan gezondheid, duurzaamheid en goed leven centraal. Hier maakt de gemeente Altena zich het hele jaar door hard voor, maar tijdens Dutch Food Week extra. Deze campagne past bij het streven van de wethouders Matthijs van Oosten en Roland van Vugt om in 2046 een circulair voedselsysteem te realiseren. En Altena heeft alles in huis om dat te bereiken: de vitale en mooie landelijke omgeving, de diversiteit van onze landbouw en voedselsector en de ondernemersmentaliteit van de inwoners.

Er zijn activiteiten voor jong en oud, voor inwoners en voor ondernemers. Het programma is nog niet rond maar een klein voorproefje is wel al te geven, zoals een open dag op de Campus Almkerk, honing proeven bij Imkerij The Honeybin in Wijk en Aalburg, een open dag bij IJsboerderij Lekker Gemekker in Andel, ‘Fietsen voor m’n Eten’ en twee workshops. Lees meer over de DFWA op dutchfoodweek.nl/home/nl-nl/market/profiles/170/dutch-food-week-altena.