Wethouder Van Vugt hijst de vlag

22 september 2021, 09:03


Lokaal Nieuws

ALMKERK – Vrijdag 24 september om 09.00 uur hijst wethouder Roland van Vugt de Global Goals Vlag bij het gemeentehuis in Almkerk.

Met het hijsen van de vlag spreekt de gemeente Altena, net als een heleboel andere gemeenten en maatschappelijke organisaties, hun steun uit voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Global Goals) van de Verenigde Naties. 17 doelen die ons op weg helpen naar een inclusieve, rechtvaardige en duurzame maatschappij in 2030. Juist ook op lokaal niveau kan en wil Altena hier een belangrijk bijdrage aan leveren en het goede voorbeeld geven.

Op 25 september 2015 zijn de Global Goals door de Verenigde Naties aangenomen. Jaarlijks hijsen deelnemende Nederlandse gemeenten op deze dag de vlag. Omdat 25 september dit jaar op een zaterdag valt, is de vlaggendag op vrijdag 24 september.