Grootschalige controle op en rondom knooppunt Gorinchem

17 september 2021, 09:22


Hulpdiensten

REGIO – Woensdag tussen 14.30 uur en 21.00 uur voerden de politie, de Koninklijke Marechaussee, de Douane en het Openbaar Ministerie een grootschalige controle uit op en rondom het knooppunt Gorinchem.

De controle richtte zich onder meer op verkeersveiligheid, drugs- en alcoholgebruik, verboden wapenbezit en ondermijning, maar ook op verkeersovertredingen. Onder andere op de A27 bij Werkendam stonden camera’s. Bij een melding werden bestuurders naar steunpunt De Banne van Rijkswaterstaat geleid waar verdere controle plaatsvonden. Er werden zo’n 1.000 bestuurders betrapt op te hard rijden en circa 100 bestuurders zijn aan de kant gezet voor verdere controle.

Hier werden onder andere drie bestuurders betrapt op rijden onder invloed, een bestuurder op rijden zonder rijbewijs en diverse bestuurders op verboden wapenbezit. Een bestuurder had een busje pepperspray in zijn auto. Vijf bestuurders bleken een mes bij zich te hebben en werd een 9 mm huls in een auto wordt gevonden. De huls gaat naar het laboratorium voor verder onderzoek. Drie auto’s zijn in beslag genomen en drie bestuurders zijn aangehouden.