Kunstwerken Schaal en Parel van Altena overhandigd

16 september 2021, 18:00


Lokaal Nieuws

ALMKERK – Op donderdag 16 september vond de overhandiging plaats van de kunstwerken Parel en Schaal van Altena. Deze kunstwerken horen bij de gemeentelijke onderscheiding voor de persoon (Parel) en organisatie (Schaal) die door mede-inwoners worden voorgedragen voor hun inzet voor de gemeenschap.

De kunstenaars overhandigden deze middag de kunstwerken aan de burgemeester van Altena, de heer Egbert Lichtenberg. Vanaf komend jaar worden deze waarderingen uitgereikt op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. De Parel van Altena wordt uitgereikt aan personen die zich inzetten voor de gemeenschap van Altena. De Parel van Altena bestaat uit een draaginsigne en een oorkonde. De burgemeester reikt de Parels uit. De parel is ontworpen door Lisette Colijn. Lisette Colijn uit Woudrichem is conservator van het Gorcums Museum en zelf ook kunstenares. Ze legt zich voornamelijk toe op het maken van sieraden.

De Schaal van Altena is een jaarlijkse prijs voor een organisatie die zich uitzonderlijk inzet voor de gemeenschap van Altena. Het college van Altena kiest een winnaar uit de voorgedragen organisaties. De prijs bestaat uit een schaal en een oorkonde. De schaal is ontworpen door Sybille van Gammeren. Sybille van Gammeren uit Giessen werkt al vele jaren als kunstenares, gespecialiseerd in design. Van lichtobjecten tot grafisch werk.