Meerdere ongelukken zorgen voor flinke vertraging en afsluiting op A27

7 september 2021, 18:26


Hulpdiensten

REGIO – Op de A27 vonden dinsdagmiddag in nog geen twee uur tijd drie ongelukken plaats. Er stonden meerdere files, de langste was zo’n 15 kilometer vanaf Werkendam naar Breda.

De weg was dicht door een kettingbotsing op de snelweg tussen knooppunt Hooipolder en Oosterhout. Het ging mis op het stuk van Gorinchem naar Breda, ter hoogte van de afslag Oosterhout. Daar reden twee voertuigen tegen elkaar aan. In de file die daarachter ontstond vond nog een ongeval plaats, met twee auto’s en een vrachtwagen. De brandweer en de ambulance arriveerden. Er is één bestuurder ter plaatse nagekeken. Het bergen van de voertuigen kostte ruim een uur.

Rond 15.15 meldde Rijkswaterstaat dat de weg weer open was. Een halfuur later was het opnieuw raak. Iets verderop, bij knooppunt Hooipolder, vond een ongeluk plaats met drie vrachtwagens. Ook nu in de richting van Werkendam naar het zuiden. De linkerrijstrook werd tijdelijk afgesloten.