Wethouders Van Vugt en Sheikkariem openden wijktuin Nieuwe Banne in Sleeuwijk

5 september 2021, 15:56


Lokaal Nieuws

SLEEUWIJK – Zaterdag 4 september openden wethouder Roland van Vugt en wethouder Shah Sheikkariem wijktuin Nieuwe Banne in Sleeuwijk.

De wijktuin is een bewonersinitiatief en is gerealiseerd met veel betrokken inwoners, de gemeente, een tuinontwerper en een hoveniersbedrijf. Als alles groeit en bloeit kunnen inwoners in de wijktuin onder andere fruit en bloemen plukken, gezamenlijk tuinieren, vissen en tafeltennissen. Wethouder Roland van Vught: “Deze tuin is in een mooie samenwerking tussen bewoners en gemeente Altena tot stand gebracht. De tuin gaat door de bewonersorganisatie verder ontwikkeld en beheerd worden. Een mooie groene ontmoetings- speel- en groeiplaats voor deze nieuwe woonwijk. In Altena doen we het samen!”

Tijdens de opening bood de gemeente het bestuur van de wijktuin een picknicktafel aan. Deze tafel is gemaakt van oude werkkleding van de gemeentelijke buitendienst.