Dussenaar mag oordeel rechtbank niet in vrijheid afwachten

3 september 2021, 18:43


Lokaal Nieuws

DUSSEN – Een 50-jarige verdachte uit Dussen gaf voor de rechtbank in Dordrecht zijn ernstig zieke moeder als reden op om zijn proces in vrijheid te mogen afwachten.

De man is samen met acht anderen verdachte van grootschalige cocaïne-import via de Rotterdamse haven. Ook de andere verdachten noemden allerlei familieomstandigheden: van een moeder met depressie, een gezin met broers met een autismestoornis tot een echtgenote die zomaar van verdriet en stress het leven zou kunnen laten en een voorgenomen huwelijk dat door de zaak nu onder druk staat.

Het onderzoek naar de verdachten, die via het afgeluisterde telefoonnetwerk Sky ECC communiceerden, loopt nog steeds. De officier van justitie vond daarom de opgevoerde omstandigheden geen reden om de 50-jarige Dussenaar en de andere verdachten in afwachting van het proces naar huis te sturen. Wel zou tijdelijk verlof tot de mogelijkheden behoren. Over die suggestie moet de rechtbank nog oordelen.