Almkerker levert ‘grootste fietsenstalling ter wereld’

3 september 2021, 18:46

Lokaal Nieuws

ALMKERK/ZANDVOORT – Hij staat: de grootste fietsenstalling ter wereld. Het bedrijf van Henk van der Zouwen uit Almkerk leverde de rekken voor meer dan 40.000 fietsen in Zandvoort, zodat bezoekers van de Formule 1 zoveel mogelijk met de fiets kunnen komen.

De stallingen zijn geplaatst op grasvelden rondom flats in de wijk Zandvoort Nieuw Noord, maar ook op de velden van de hockeyvereniging. De bewoners van de wijk keken hun ogen toen ze zagen hoeveel rekken er werden neergezet. De komst van al die fietsers gaat volgens hen al een spektakel op zich worden.

Ondertussen weet Van der Zouwen zeker dat hij de grootste fietsenstalling ter wereld heeft geleverd. Daarvoor heeft hij hoogstpersoonlijk het Guiness Book of Records geraadpleegd.