Brouwerij De Gebalde Vuist uit Hank maakt kans op de titel ‘Brabants Lekkerste Bier’

31 augustus 2021, 18:24


Lokaal Nieuws

HANK – Brouwerij De Gebalde Vuist uit Hank maakt met hun bier Grienduil kans op de titel Brabants Lekkerste Bier. De jury van zeven die zich over de smaakverkiezing buigt, krijgt dit jaar 54 biertjes geserveerd.

Eerst kiezen zij drie genomineerden in drie categorieën op basis van alcoholpercentage: tot 6 procent, tussen 6 en 8,5 procent en boven 8,5 procent. Daarna volgt de bekendmaking van het allerlekkerste bier van Brabant. De ambachtelijke brouwerij De Gebalde Vuist is gevestigd in het historische pomphuis tussen Hank en Nieuwendijk. Hun bier valt in de midden-categorie.

De Grienduil, een ode aan de griendwerkers, is een licht bitter rookbier, gerijpt op eikenvat met een fijne afdronk en heeft een alcoholpercentage van 8,2. De verkiezing van Brabants Lekkerste Bier wordt georganiseerd door het Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en BN DeStem. Over een week weten we of Grienduil de shortlist heeft gehaald.