Matig uw snelheid: onze scholen zijn weer begonnen

25 augustus 2021, 11:48


Lokaal Nieuws

ALTENA – De zomervakantie loopt ten einde. De scholen in een deel van Altena beginnen vanaf komende week weer. Dat betekent dat het drukker wordt op de weg, de reistijden langer worden en er meer jonge verkeersdeelnemers op de weg zijn.

Het risico op een ernstig ongeluk bij fietsende scholieren is direct na de zomervakantie groter dan de rest van het jaar. De gemeente Altena roept weggebruikers op om extra alert te zijn en voorzichtig te rijden. Bij toegangswegen van kernen hangt de gemeente spandoeken op. Wethouder Hans Tanis plaatste dinsdagmiddag het eerste spandoek bij basisschool De Parel in Giessen-Rijswijk.

Wethouder Hans Tanis: “Namens alle kinderen in Altena vragen wij weggebruikers om rustig aan te doen in het verkeer en extra alert te zijn nu er weer veel kinderen en jongeren naar school gaan. Samen zorgen we voor een verkeersveilige schoolomgeving.”