Vaccinatiegraad in Altena blijft achter bij de rest van de gemeenten in de regio

22 augustus 2021, 12:37


Lokaal Nieuws

ALTENA – De vaccinatiegraad in de gemeente Altena blijft achter bij de rest van de gemeenten in de regio, maar ook bij het landelijk gemiddelde. Dit blijkt uit cijfers van het RIVM.

Landelijk ligt het aantal mensen dat een eerste vaccinatie tegen corona heeft gehad op 75 tot 84 procent, maar in de gemeente Altena ligt dat op 60 tot 74 procent. Overigens is het aantal volledig gevaccineerden in de gemeente Altena gelijk aan de omliggende gemeenten, namelijk 60 tot 74%. Overigens ligt deze lagere vaccinatiegraad in lijn met de opkomst bij het Rijksvaccinatieprogramma.

In gebieden met een lagere vaccinatiegraad bestaat meer risico tot het opleven van besmettingen. De GGD werkt daarom nauw samen met de gemeente om te zorgen voor voorlichting in de wijk, zodat de inwoners een weloverwogen beslissing kunnen nemen. Daarnaast zijn er verschillende initiatieven om vaccineren laagdrempeliger te maken, zoals het vaccineren zonder afspraak.