Topprestaties in aanloop naar NK Beach

18 augustus 2021, 15:58


Sport Nieuws

WERKENDAM – Het afgelopen weekend werd top gepresteerd door de beachvolleybalsters uit de regio.

Raïsa Schoon uit Werkendam behaalde met haar partner Katja Stam de zilveren medaille op het Europees Kampioenschap beachvolleybal in Wenen in Oostenrijk. Een unieke prestatie voor dit jonge debuterende team. In de Eredivisie beachvolleybal, die het afgelopen weekend in Almelo werd gespeeld, behaalde het team Sarah van Esch uit Werkendam en Anique Tavenier uit Sleeuwijk voor het tweede weekend in successie de bronzen medaille.

Dit weekend staat het Nederlands Kampioenschap beachvolleybal op het programma. Bij dit toernooi zijn Raïsa Schoon en Katja Stam als eerste geplaatst en ook Sarah van Esch en Anique Tavenier staan in de top 8 van de plaatsingslijst, hetgeen betekent dat zij op zaterdag mogen instromen. De Werkendamse Lynn van Mill en Jill Weeda starten op vrijdag het toernooi, net als de bij Beachsport Vereniging Werkendam trainende Julia Kee en Rianne Stok. Het Nederlands Kampioenschap wordt gespeeld op het strand van Scheveningen, het centre court ligt in het The Hague Beach Stadium.