Gemeente Altena doet 336 voorwerpen de deur uit

16 augustus 2021, 17:57


Lokaal Nieuws

ALTENA – Ruim tweeënhalf jaar na de fusie tussen Aalburg, Woudrichem en Werkendam doet de gemeente Altena 336 voorwerpen de deur uit. Dat schrijft AD Rivierenland in een artikel.

Nu de drie in 2019 gefuseerd zijn tot één gemeente, met één burgemeester en één gemeentehuis, wordt het krapjes in de gangen en de werkkamers. Tijd voor de grote opruiming. Het gaat veelal om kunst: schilderijen en foto’s, maar ook meubelstukken. Of en wanneer er een veiling gaat plaatsvinden is nog niet bekend.

Voordat alles definitief verkocht of vergeven wordt, is het zaak om eerst zorgvuldig na te gaan wat de oorspronkelijke maker met het werk wil of had gewild. Bij een vorige opruiming veilde Altena al eens per ongeluk een beeld van het hoofd van prinses Beatrix, dat voor 177 euro door een particulier als verjaardagscadeautje werd opgekocht. Inmiddels is een ander exemplaar van dat werk weer terug en staat het in Kasteel Dussen.