Nu ook Biesbosch in nieuwe app met excursie-fietsroutes door Nederlands landschap

14 augustus 2021, 11:01


Regio Info

REGIO – Verschillende organisaties zetten dit jaar het Nederlandse landschap in de schijnwerpers. Zo ook de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Staatsbosbeheer en het Nationale Parken Bureau. Gezamenlijk ontwikkelden ze de app Meesterwerk Nederlands Landschap.

Het gaat om acht bijzondere fietsroutes verspreid over het land die aan de hand van kunst een link leggen tussen heden, verleden en toekomst van het landschap. Vanaf heden staan er ook twee routes in de Biesbosch bij. Op basis van de GPS op zijn mobiele telefoon krijgt de fietser in zijn oortje routeaanwijzingen en informatie over het gebied waar hij dan fietst, zonder steeds de telefoon erbij te hoeven pakken.

Onderweg zijn een aantal stops waar op de telefoon historische kaarten en schilderijen van oude meesters én hedendaagse kunstenaars verschijnen. De fietser beleeft zo hoe de oude meesters eeuwen geleden datzelfde landschap voor zich zagen en vastlegden, maar ook hoe jonge kunstenaars dit landschap nu ervaren. De fietser wordt uitgenodigd om letterlijk bij het landschap stil te staan en met een andere, nieuwe blik naar het landschap te kijken. De app Meesterwerk Nederlands Landschap is gratis te downloaden via de Google Play store of de Apple store. Het is één van de projecten van ‘Ode aan het Landschap’.