Vaccinatie van jongeren van 12 tot en met 17 jaar in ’t Verlaat

11 augustus 2021, 08:19


Lokaal Nieuws

ALMKERK – Jongeren van 12 tot en met 17 jaar kunnen zich laten vaccineren tegen het coronavirus als zij dat willen. Dat staat in het advies van de Gezondheidsraad.

De jongeren kunnen in week 33 en week 37 terecht voor een coronavaccinatie in ’t Verlaat in Almkerk. De locatie is geopend van maandag tot en met donderdag tussen 09.00 uur – 14.00 uur. Sinds 6 juli ontvangen alle jongeren van 12 tot en met 17 jaar een uitnodigingsbrief. Voor het begin van het nieuwe schooljaar kunnen alle jongeren een eerste prik ontvangen als zij dat willen. Alle jongeren krijgen het mRNA-vaccin BioNTech/Pfizer aangeboden. Maak hiervoor een afspraak met de GGD via 0800 – 70 70. Of maak een afspraak via www.coronatest.nl.

Jongeren worden zelf niet of nauwelijks ziek van corona. Maar in sommige gevallen kunnen zij er toch flink en lang last van hebben. Dat zegt de Gezondheidsraad. Ook hebben jongeren veel last van maatregelen tegen corona, bijvoorbeeld door de sluiting van scholen en sportverenigingen. Door vaccinatie steken jongeren elkaar onderling minder vaak aan. Ben je 16 jaar of 17 jaar? Dan mag je zelf beslissen of je je wilt laten vaccineren. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan beslis je samen met je ouders of verzorgers over vaccinatie.