Taxusinzameling 2021 loopt tot en met 20 augustus

9 augustus 2021, 08:26


Lokaal Nieuws

REGIO – Sinds begin juni is Stichting Taxus Taxi weer volop actief met de inzameling van taxussnoeisel in de strijd tegen kanker.

Jaarlijks bieden duizenden donateurs hun snoeisel aan dat vervolgens gebruikt wordt voor chemotherapie. Inmiddels zijn er al heel wat twijgjes van deze bijzondere venijnboom ingezameld, maar de strijd is nog niet gestreden. De inzameling loopt nog een tijdje door en uw snoeisel aanmelden is dan ook mogelijk tot en met vrijdag 20 augustus. Stichting Taxus Taxi hoopt het seizoen met een mooie eindsprint af te sluiten. De teller voor het ingezamelde snoeisel staat nu op 380.000 kilo. Het doel is om dit jaar 425.000 kilo in te zamelen.

Ieder jaar voorziet de stichting duizenden mensen van medicatie. In de taxus zit namelijk de stof Taxol dat een remmend effect heeft op de groei van kanker. Niet alleen particulieren, maar ook de partners van Taxus Taxi, waaronder hoveniers, begraafplaatsen en gemeenten laten zich weer van hun beste kant zien. Iedereen is volop aan het snoeien geslagen en laat de Taxi langs komen om het frisse goed op te laden. Heeft u taxussnoeisel om op te laten halen voor dit mooie doel? Maak dan gemakkelijk een afspraak via www.taxustaxi.nl, en voor u het weet komt de gratis taxi bij u langs.